Borstvoeding

Borstvoeding is voor veel moeders een fijne start met je baby na de bevalling. Een goede voorbereiding op borstvoeding helpt, maar juist goede begeleiding tijdens de kraamtijd is onmisbaar. Heel vaak gaat het geven van borstvoeding direct goed en drinkt je kindje snel, maar ook gebeurt het regelmatig dat een beetje extra steun heel prettig is. Deskundige begeleiding van je verloskundige is dan heel belangrijk.

De kraamverzorgenden van Kraamzorg Homecare zijn heel actief in de begeleiding bij borstvoeding. Uiteraard geldt dit alleen als je zelf kiest voor borstvoeding. Geef je de voorkeur aan flesvoeding, dan is dit uiteraard ook prima. Elke kraamverzorgende beschikt over voldoende kennis om je de eerste dagen op weg te helpen bij het geven van borstvoeding. We helpen je met tips en adviezen, maar ook helpen we je door te zetten mocht het niet vanzelf lukken.

Certificering Zorg voor borstvoeding

zorg voor borstvoeding logo

Kraamzorg Homecare is gecertificeerd door de onafhankelijke organisatie Zorg voor borstvoeding. Dit kwaliteitscertificaat toets op basis van het Baby Friendly Hospital Initiative-programma van UNICEF en de WHO en is daarmee een hele mooie garantie van de kwaliteit die Kraamzorg Homecare aan al haar cliënten wil verlenen.

Lactatiedeskundige

Soms gebeurt het dan ondanks de wens van de moeder en begeleiding van de verloskundige de borstvoeding nog steeds niet goed op gang komt. In dat geval is er bij Kraamzorg Homecare ook een lactatiedeskundige aangesloten die wij altijd kunnen benaderen voor extra vragen en adviezen. Zo kan een andere houding tijdens het geven van borstvoeding soms al een heel verschil maken, maar zijn dit punten waar je als kersverse moeder misschien niet direct aan denkt.

Voedingscentrum: “Borstvoeding is de beste voeding voor je baby en is ook goed voor jouw gezondheid. Zo beschermt het je baby tegen ziekten, en jou helpt het bijvoorbeeld om weer op gewicht te komen. Moedermelk bevat bijna alle voedingsstoffen die je kind nodig heeft. ” De kraamverzorgenden van Kraamzorg Homecare ondersteunen jou gedurende de kraamweek met borstvoeding.

Over Kraamzorg Homecare

Kraamzorg Homecare is gevestigd in Eindhoven en actief in Zuid-Nederland en Vlaanderen. Wij bieden kraamzorg waarbij de zorg voor moeder en kind centraal staat. Wij zijn trots op de vele recensies die wij mogen ontvangen en die veel beter dan wij dat zelf kunnen, laten zien waarom wij zoveel van ons vak houden.