Kraamzorg aanvragen bij Homecare

In Nederland heeft iedereen recht op kraamzorg na de geboorte van je baby. De kraamhulp ondersteunt je in de eerste periode na de geboorte. Kraamzorg aanvragen is verstandig om vroeg tijdens de zwangerschap te doen.

Aantal uren kraamzorg

Nederland is het enige land ter wereld waarbij kraamzorg wordt geregeld. Na de bevalling heeft iedere vrouw recht op kraamzorg. Je krijgt minimaal 24 uur kraamzorg verdeeld over acht dagen. De kraamzorg is echter afhankelijk van jouw situatie. Vaak bestaat de kraamzorg wanneer je borstvoeding geeft bijvoorbeeld uit 49 uur en zonder borstvoeding uit 45 uur. Maximaal ontvang je 80 uur kraamzorg.

Kraamzorg aanvragen

Na het kraamzorg aanvragen, ontvang je rond de 6e maand van jouw zwangerschap bericht van ons. We nemen dan contact op voor een intake gesprek. We vertellen je tijdens het intake gesprek wat je kan verwachten. Daarnaast geven we een indicatie van het aantal kraamzorguren. Het is verstandig om vroegtijdig de kraamzorg aan te vragen.

Je regelt de kraamzorg eenvoudig online via ons online aanmeldformulier. Natuurlijk kun je ons ook altijd even bellen op 040 – 206 44 44.  Ook voor eventuele vragen ben je hier aan het juiste adres. Je kunt natuurlijk ook eerst ons gratis informatiepakket aanvragen via onze website. Na je aanvraag nemen we rond de 7e maand contact met je op. Meer over kraamzorg regelen.

kraamzorg aanvragen

Wat houdt kraamzorg in?

Kraamzorg houdt in dat de kraamverzorgster jou komt ondersteunen in huis. De kraamverzorgster helpt je bij het verzorgen van je baby en van jou. Er wordt regelmatig gecontroleerd hoe het met jouw gezondheid gaat en met die van de baby. Daarnaast helpt de kraamverzorgster je waar nodig met de verzorging en lichte huishoudelijke taken.

Kraamzorg Homecare

Bij Kraamzorg Homecare draait het allemaal om jou. Na het aanvragen en regelen van je kraamzorg, willen wij je graag een fijne kraamtijd bezorgen. De eerste dagen na de geboorte van je baby zijn ontzettend bijzonder en wij zijn daar graag deel vanuit. We helpen je waar nodig en proberen je zo goed mogelijk te ondersteunen. Wij zijn werkzaam in Zuid Nederland en Noord België. Bekijk ons werkgebied!

Kraamzorg aanvragen gebeurd vaak tussen week 12 en week 20 van je zwangerschap. Ben jij zo ver? Vraag dan direct kraamzorg aan of neem contact met ons op!