De voorbereiding

  1. Neem eerst contact op met een verloskundige of je huisarts.
  2. Inschrijven bij Kraamzorg Homecare kan telefonisch tijdens kantooruren of via ons digitale inschrijfformulier. Geef het ook aan je verzekeraar door wanneer je je bij ons aanmeldt.

Intake gesprek

Na inschrijving word je rond de zevende maand van jouw zwangerschap door ons gebeld voor een intakegesprek. Ben je in verwachting van je eerste kindje, dan maakt de kraamzorgverpleegkundige een afspraak voor een huisbezoek. Tijdens dit bezoek gaat zij in op vragen betreffende de zwangerschap, geboorte en kraamperiode.

Is de kraamzorg voor je tweede of volgende kind, dan krijg je een telefonische intake waarbij je informatie ontvangt en vragen kunt stellen. In overleg kan eventueel een huisbezoek worden afgesproken.

Hulpmiddelen

Zorg dat je de juiste spullen in huis hebt. Lees hier welke hulpmiddelen je kunt aanschaffen.
Via Mediplus kan je verschillende hulpmiddelen gratis lenen.

Overige voorbereidingen

  • Om je voor te bereiden op de bevalling is het raadzaam deel te nemen aan cursussen zoals zwangerschapgym, -yoga, -zwemmen en/of een borstvoedingcursus.
  • Informeer bij jouw zorgverzekering of je in aanmerking komt voor een gratis kraampakket

Borstvoedingscursus

Hoewel borstvoeding geven een natuurlijk proces is, gaat het niet altijd vanzelf. Goed aanleggen voorkomt veel problemen en bepaalt in grote mate het slagen van borstvoeding. Om je als aanstaande ouder alvast een eindje op weg te helpen, biedt Kraamzorg Homecare je de gelegenheid om een borstvoedingscursus bij te wonen. Deze cursus duurt 2 uren en vindt iedere maand plaats op de hoofdlocatie van Kraamzorg Homecare. Kosten voor deze avond zijn 15 euro per koppel. Je kunt je aanmelden via de volgende link.